sâmbătă, 18 aprilie 2015

Uichend

E uichend şi, cel puţin teoretic, putem să facem ce vrem.
Putem să dormim ca purceii, sau să fugim dimineaţa devreme să ne dăm cu schiurile, cu bicicletele, cu parapantele, după cum e sezonul.  Putem să ne imaginăm că cineva ne iubeşte. Putem să călătorim, să facem chiar excursii surpriză, cum ar fi o fugă la mare, la Bucureşti Promenada Mall sau la Braşov, Sibiu, Cluj, Iaşi. Să căscăm gura prin librării, să înfulecăm eclere, să bem frapucino şi sî achiziţionăm bulendre pentru dulapurile de acasă, la ofertă. Putem să citim în scutece sau să facem maratoane de vizionări de filme de Oscar, descărcate de pe torenţi. Putem chiar să ne jertfim câteva ore la birou, pentru hârtiile nerezolvate în timpul orelor pontate, sau să spălăm maşina cu jeturi înspumate.
Cum spunea un unchi de-al meu din sud: e posibilităţi.
Putem să invităm prietenii la un grătar, plin de colesterol, cu piept de porc feliii, ceafă şi slănină crestată, sau scrumbie pentru cură, care rezolvă colesterolul şi glicemia, sau ciuperci umplute cu mozzarella, adică meniu indiferent. Putem să trebăluim prin grădină, putem să coacem un goulash la ceaun sau putem să dăm copiii, nepoţeii, în leagănele special montate în spatele casei.
Putem să stăm cu burţile orientate spre soare, pentru primele raze încălzitoare, răsfoind în şezlonguri cărţi demne de premiul Nobel. Aşa sperăm la un bronz pregătitor, achiziţionat din timp, pentru mai comoda derulare a vacanţei principale.
Putem pur şi simplu să bem. Singuri, sau cu prietenii. Să ne matolim şi să ne imaginăm tot felul de treburi în nuanţe de roz. Asta, cred, e cel mai la modă. Aşa împuşcăm nu doi ci chiar mai mulţi iepuri dintr-un foc: scăpăm de stresurile de serviciu, ne imaginăm în tot felul de ipostaze sexi, indicele de încredere în propria persoană bate către maxim, rozul preia frâiele, viaţa e frumoasă.
Prognoza meteo e naşpa. Aş vrea să fiu Făt Frumos. Tare mă tem că nici uichendul ăsta nu-mi iese. Mă uit spre bar şi văd sticlele de Merlot.

Roz ... !?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu