luni, 30 mai 2016

Blazarea rodajului



Făt Frumos zâmbea, cu privirea aceea încrezătoare care dă pe spate toate prinţesele, cu tot cu mamele din dotare. Avea o voce calmă, tonu-i era sub control, spatele drept şi muşchii la dimensiuni corespunzătoare, şi la umeri, şi la coapsele şi gleznele lipite de şalele calului alb, multilingv. În spatele lui, în zare, castelul avea contururi perfecte, aură la nuanţa ideală, era indestructibil şi primitor şi ademenitor, cu toate dotările după ultimul standard de prinţesă. Făt Frumos simţea toate lucrurile astea fără să întoarcă privirile şi conexiunea îl făcea şi mai ţanţoş, şi mai ferm în atitudine şi-n simţiri.
Ileana se muiase din prima clipă, dar ar fi fost o fraieră să arate asta mai devreme decât se cuvine. Găsea că totul e aşa cum trebuie şi tremura la gândul atingerilor şi frământărilor care vor urma, la căldura cuibului de pe stâncă, la siguranţa viitorului atât de plină de emoţii şi adrenalină, totuşi. Se gândea la dreptul ei la fericire, la nenumăratele problemuţe deodată nesigure în răutatea lor, la aripi protectoare, echilibru, siguranţă.
Se sorbeau din ochi, vorba ceea, aşteptând semnul ăla mic în urma căruia puteau să se sprijine fiecare cu dinţii în buzele celuilalt, contopindu-se în primul val de îmbrăţişări cu o energie generată numai de pasiunea şi dorinţa fără margini.
Au depăşit momentul ca la carte, fără a neglija menţiunea că viaţa bate filmul, ca de obicei. Au plutit peste prag, s-au iubit în toate felurile şi s-au degustat la nesfârşit.
Pentru o vreme.
Când au început să mai vadă şi împrejur, treptat, de după ceţuri au început să iasă la iveală ceea ce se cheamă pachetul trăsăturilor de caracter pe care nu doar magicianul, ci tot omul îl face pierdut prin mânecile largi, măcar în perioada în care vânează, cucereşte, amăgeşte. Stau ele ascunse acolo o vreme, după care nu mai au rabdare, găsesc calea şi dau cu bâta în baltă, tulburând imaginea perfectă de pe retina Cosânzenei.
Treptat, calul alb era destul de comun, puţin cam trecut şi lăsa să se vadă momente în care nu mai era atât de zvelt. nu ştia nici o limbă străină la perfecţie. Castelul avea nuanţe de curcubeu nu doar de la materialele de calitate, dar şi de la mucegaiul şi putregaiul care dădeau târcoale cum ştiu doar ei/ele, pe la colţuri, pătând monotonia perfecţiunii şi afectând şi echilibrul hidric al interiorului, şi parfumul fericirii. Iar Făt Frumos, sireacul, dădea uneori semne de slăbiciune, de om. Mai făcea cu nervii. Uneori sforăia, alteori zvâcnea, sau se trezea de gânduri şi se răsucea în aşternut ore întregi, printre ape reci. Se stresa, ţipa, scotea la vedere faptul că are şi bot, era ursuz, morocănos, se închidea în el şi nu mai vorbea cu nimeni. Chestii din astea.
Ileana avea aşteptări. Şi el avea din astea. Pe măsură ce relaţia se cimenta, entuziasmul se ducea la vale. Chestii mărunte care nu demult emoţionau, acuma trebuiau sforţate şi efectul se vedea că se chinuie. Dragostea lua forme noi, din alea care se ascund de regulă şi te fac să-ţi pui întrebări de genul: ce caut eu în relaţia asta ? Pe urmă ieşea iar de unde nu se aştepta nici unul, convingându-i că există şi e puternică. Doar că scânteile se stingeau pe măsură ce Făt Frumos îşi îndrepta spatele amorţit uneori de atâta călărit de cai albi.
De ce oglinda asta nu mai funcţionează ca altădată ? De unde rateurile astea ? Etc.
Se gândeau şi probabil că se mai gândesc şi acuma, încă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu